Referat: Roslagsbro IF - Edsbro IF 05

Hej!
Ett gråmulet september på Vårlyckan och lite vind men ett härligt Roslagsderby mellan Roslagsbro och Edsbro kan man väl inte missa?
Det är lite sjukdomar som tvingar oss till lite omkastningar men vi kör vidare och flyttar runt lite folk. Vi ser tydligt att det blir en skön stämning i gruppen när vi nu börjar vänja oss lite vid vilka vi spelar med. Vi körde på med löpviljan i våra ytterlöpare att vi skall nyttja korridorerna och köra passningsorienterat. Vi följer detta i stort vilket också ger resultat.

Första inleddes svängigt med anfall i båda riktningarna, men det var vi som kunde ta kommandot. Vi hade många liknande anfall idag. Målvakt som rullar ut boll via back som lägger en korridorpass upp i banan och vips får vi ett snyggt anfall som går via yttern. Det funkade jättebra! I minut 3' smäller det första gången, sen i minut 6' och efter minut 9' har vi 3-0. (Alfred, Alfons, Alfred). Det glädjande i dessa mål är att det är fint spel till målen. Att Alfred och Alfons var spelglada/spelsugna idag gick inte att ta miste om, de bjöd fina spel på fötterna och när passningarna går rätt kommer våra fina anfall. Det var korridorspass från John, halvlånga utkast från Loke C, bollvinster efter att ha gjort fina brytningar av Elias och IQ, täckningar bakåt av Jonah. Mycket funkade. Edsbro kvitterade (3-1 12') och sedan i inledningen av andra kröp de närmre (3-2 21'). Men vi ville mycket idag. Melwin visade det genom att från mittfältet variera sitt spel med passar, dribbling och driv, Nico visade det genom sitt resoluta spel och förmåga att komma in med fötterna där man minst anar det. Edsbro vill de med och vi får rolig fotboll där vi i 26' åter kan göra mål 4-2 (Alfred). Edsbro reducerar (4-3 38') då vi går bort oss lite och ligger för offensivt. När vi inte orkar jobba hem med yttrar får vi kontringar mot oss, det måste vi jobba på! Detta påminde om förra veckans Rimbomatch. Nu gör vi det bättre och i tredje kontrollerar vi ändå matchen rätt bra. Två mål bjuds och det är ett var. 5-3 känns skönt att få (Alfred 45') och även om vi släpper till och får en spännande avslutning (5-4 48') så är segern aldrig riktigt hotad. Vi gör en bra match idag! Bra match även av domaren William.

Det är alltid roligt att se grabbarna löpa glada mot publiken efter match. Vi tar med oss denna karamell till match och suger på den till det är dags för match igen!

Tack för en bra genomförd match grabbar!